Afvallen met gebruik van sportsupplementen

In deze blog gaan we het hebben over afvallen en het gebruik van sportsupplementen hiervoor. Hier wordt uitgelegd, welke supplementen goed bij het afvallen gebruikt kunnen worden en welk dieet het beste bij mij werkt

Eiwitsupplementen bij het afvallen

Eiwit is enorm belangrijk voor de spierbehoud. Tijdens het afvallen is het niet de bedoeling dat de spieren afgebroken worden, maar is het de bedoeling tot het vet wordt aangepakt. Hierdoor is het belangrijk om een genoeg eiwitten binnen te krijgen tijdens het afvallen.

Cafeïne bij afvallen

In vetburners of pre-workout zit vaak cafeïne. Cafeïne heeft een positief effect op het afval proces. Cafeïne kan namelijk de stofwisseling verhogen en dit betekent dat er meer calorieën worden verbrand in de rust. Ook zorgt cafeïne ervoor dat de zenuwstelsel geactiveerd wordt en hierdoor komt er adrenaline vrij. Adrenaline kan ervoor zorgen dat vetzuren vrij worden gemaakt uit de vetweefsel en stimuleert de lipolyse waarbij triglyceriden worden afgebroken tot vrijevetzuren. Cafeïne kan ervoor zorgen dat de trainingssessies langer worden of dat het meer intensiever wordt, omdat cafeïne voor minder vermoeidheid en meer alertheid leidt. Er kan tevens ook een verhoogde oxidatie van vetten zijn dat door cafeïne geïnduceerd wordt.  

Manieren om aftevallen

Er zijn veel verschillende manieren om aftevallen. Welke de beste manier is om aftevallen verschilt enorm per persoon. De beste manier is om wat er dagelijks gegeten en gedronken wordt bij te houden. De beste manier om dit te doen is bijvoorbeeld via de app “myfitnesspal”. Met deze app kan de dagelijkse inname calorieën, eiwit, koolhydraten, vezels, suikers en vetten bijgehouden worden. Ook kan er in deze app een doel gesteld worden met afvallen en dan wordt er voor jou al een plan gemaakt van hoeveel calorieën er op een dag gegeten mag worden. Een andere manier die bij mijzelf erg goed werkt om aftevallen is “intermittent fasting”. Dit betekent dat je alleen eet tussen 12 uur en 8 uur s’ avonds. Dit kan helpen om de calorie inname te beperken, insulinegevoeligheid te verhogen en het kan makkelijker zijn om het doel van inname calorieën te halen. Voor mij werkt dit enorm goed, omdat ik vaak s’ avonds na 8 uur ging snacken en doordat ik in de ochtend, op een lege maag, sport is de vetverbranding het hoogst. In het begin kan dit erg lastig zijn, maar na 3 week is het meestal een gewoonte geworden en went je lichaam er al snel aan.